Kolo času, víkendové setkání

9.-10. července 2016
archeopark v Praze-Liboci, duchovní setkání
Na Liboci bylo krásně! Scházeli jsme se postupně od sobotního rána, a sobotní program proto byl až do odpoledne trochu rozvolněný. Prošli jsme si oboru u Hvězdy, někteří i Bílou horu, dětská část společenství pak objevovala taje mletí mouky na kamenném kolovém mlýnku. Klásků všude dost – pšenice, ječmen, trochu ovsa, i sítko na prosívání se našlo, takže slavili velké ovace!
Okolo páté se k nám přidali kamarádi z Křídlení a další muzikanti a pak se už hrálo, zpívalo a povídalo až dlouho do noci. V zapadajícím slunci byl pohled na skupinku přátel s houslemi, kytarami a nebo jen tak posedajících a postávajících před hlínou omazaným stavením úplně idylický. Někteří pražští účastníci se v noci či nad ránem vraceli domů, jiní spali na místě. Nejmladší účastnice pak dokonce celou noc hezky v kočárku.
V neděli nás čekalo shromáždění pod širým nebem nazvané Kolo času, vedené Petrem Samojským v duchu slovanských čantů, opět s živou muzikou včetně baskytary. Oslavenci (neboť se zároveň konala i oslava dvojích narozenin členů OŠS) dostali mimo spousty dárků i nádherné dva dorty – se slunečnicí a s unitářským znakem -, které pod vedením Kateřiny S. nazdobila nejmladší sekce našeho společenství. Byly nádherné, jak ostatně můžete vidět z fotek, a moc dobré. Děkujeme! A na oběd pečení špízů pro všechny přítomné a pak už bohužel jen loučení. Tak zase příště, těšíme se na stejně dobrou partu a stejně výbornou atmosféru!
 
Autoři fotografií: KLK a Aleš Lederer.

Logo
© 2009 - 2016 Obec širšího společenství